Kookboek                               Herfstsoepen        

 

 

 

 





jelledevisser@devliegeraar.nl 

Kastanjesoep
Champignon bouillon met venkel
gebonden met kastanjepuree en verse kervel

 

IngrediŽnten 

250 gr champignons
1 venkelknol of
1 thl. venkelzaad
1 ui
 knoflook
groentebouillon poeder
1,25 liter water
100 ml room
blikje 450 gr kastanjepuree
roux of allesbinder

 

 

Werkwijze:

Breng het water aan de kook
Voeg de bouillonpoeder toe
Blancheer de champignons
(De geblancheerde champignons
kunnen in een ander gerecht gebruikt worden.)
Voeg de ui, knoflook en venkel of venkelzaad toe en laat de bouillon een uurtje trekken.
Zeef de bouillon en voeg daar de kastanjepuree aan toe
Pureer de soep en maak op smaak af.
evt. nog wat binden met roux of alles binder.
Voeg tenslotte de room toe