Kookboek                                      Herfstsoepen        

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jelledevisser@devliegeraar.nl 



Pompoensoep

Pompoensoep met salie, appelsap
en mierikswortelroom

 

IngrediŽnten 

1.5 kg pompoen b.v. Hokaido
1 moesappel
1 el boter
1 fijn gesneden ui
2 thl.kerrie poeder
1 liter water
kippenbouillontabletten
5 blaadjes verse salie
300 ml. appelsap

50 ml slagroom
1 thl mierikswortel pasta
snufje kerriepoeder

Werkwijze:

Schil de pompoen, haal de zaden eruit en snij in kleine stukken.
Schil de appel haal het klokhuis eruit en snij ook in stukken
Bak de ui in de boter voeg de kerrie toe en vervolgens het water, de pompoen, de appel, de salie en de bouillontabletten.
Laat dit een half uurtje zachtjes koken.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Zeef dit vervolgens voor een mooie gladde soep.
Roer tenslotte de appelsap er door

Klop de slagroom stijf met de mierikswortel pasta en de kerrie
Garneer hiermee de soep.