Kookboek              Herfstsoepen        

 

 

 

 

 

 

jelledevisser@devliegeraar.nl 


Tomatensoep
Bouillon van bokbier, gebonden met tomaten passaat
met  shiitake paddenstoelen

 

IngrediŽnten 

2 flesjes bokbier
1 kg tomaten
200 gr. shiitake paddenstoelen
runderbouillontabletten 
1 ui
knoflook
2 stengels bleekselderij
1 thl. tijm
3 laurierblad
1 el. suiker

1 el. boter
1 fles tomaten passaat

Werkwijze:

Ontvel de tomaten
Pureer deze met staafmixer of in de keukenmachine
Doe dit in een pan met het bokbier
Voeg de helft van de paddenstoelen toe en de overige ingredienten
Laat dit een uurtje trekken.
Giet en wrijf de bouillon door een zeef.

Bak de andere in reepjes gesneden shiitake kort op hoog vuur. 
Voeg de bouillon toe en de tomaten passaat.
Maak de soep af met zout, peper en wellicht nog wat suiker