Kookboek                        Zomersoepen

 

 

 

 

 


















jelledevisser@devliegeraar.nl


Vissoep
Bouillon van makreel met sereh,
citroenblad en kokoscurry

 

Recept voor 4 ltr soep

Trek een bouillon van:

3 ltr water
1 verse makreel zonder ingewanden
3 limoenblaadjes
2 stengels sereh
stukje verse gember
1/2 limoen schil en sap
2 stengels bleekselderij
stukje winterwortel
visbouillontabletten

Passeer de bouillon door een doek
Meng de bouillon met de curry
Breng aan de kook
Voeg botervis toe
de garnalen of vis naar keuze
en evt. wat groenten als rode paprika en bosui

 

 

 

 


Maak de kokoscurry in de keukenmachine

2 blikjes kokosmelk
1/4 blokje santen
4 tn knoflook
3 limoenblaadjes
10 gr verse gember
1/2 ltr zure room
1/2 el komijn
limoensap
saffraan en/of geelpoeder